Aperitiv placintele cu branza

de katty in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2021 | 3570 vizualizari

 

Am pregatit de curand o portie de placintele delicioase, usor crocante, adaptata dupa o reteta a Silviei Jurcovan.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 200 ml apa
  • 300 gr untura
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • umplutura:
  • 200 gr urda
  • 300 gr branza telemea de oaie
  • 1 ou
  • 1 ou ptr uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu branza:

Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Intr-un castron amestecam 100 gr faina cu 200 gr untura la temperatura camerei. Aluatul tinut la rece in intindem pe un blat infainat sub forma de dreptunghi. Ungem cu amestecul de faina si untura si rulam aluatul pe latura mai lunga. Intindem cu atentie ruloul intr-un dreptunghi. Aducem laturile mai scurte spre mijlocul dreptunghiului, apoi suprapunem ca si cum am inchide o carte. Punem aluatul pe un blat de lemn, il acoperim cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Pentru umplutura amestecam urda sfaramata cu furculita cu telemeaua rasa si oul. Taiem aluatul in doua parti egale.

Intindem prima jumatate pe un blat infainat si il taiem in patratele. Asezam cate o lingura de umplutura in mijloc. Aducem un colt catre coltul opus formand un triunghi. Presam usor marginile, apoi ungem cu oul batut. Asezam triunghiurile in tava, pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

puteti inlocui untura cu unt sau margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes cu sunca si branza